Toimintakertomus 2014

SETS ry:n TOIMINTAKERTOMUS 2014
HYVÄKSYTTY YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUKSESSA 31.3.2015

1. Yleistä

Tämä on kertomus Suomen Elokuvatutkimuksen Seuran (SETS ry.) vuodelta 2014. Vuosi 2014 oli seuran kahdeskymmeneskahdeksas toimikausi.

Toimikautena 2014 SETSin jäsenmäärä laski hieman. Jäseniä oli vuonna 2014 yhteensä 72, tämä oli viisi jäsentä vähemmän kuin vuonna 2013.

Vuoden sääntömääräiset kokoukset järjestettiin Helsingissä 28.3.2014 ja 25.11.2014. Kevätkokouksessa käsiteltiin toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2013. Syyskokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015 sekä valittiin vuoden 2015 hallitus.

2. Hallitus

SETSin vuoden 2013 syyskokouksessa (27.11.2013) valittiin hallitus vuodelle 2014. Hallituksen puheenjohtajaksi nimettiin Jaakko Seppälä (Helsinki), varapuheenjohtajaksi Outi Hupaniittu (Helsinki), sihteeriksi Maija Uusitalo (Turku) ja muiksi jäseniksi Henry Bacon (Helsinki), Outi Hakola (Helsinki), Marjo Kovanen (Helsinki), Anna Möttölä (Helsinki), Tytti Rantanen (Tampere) ja Kaisa Hiltunen (Jyväskylä). Hallituksen ulkopuoliseksi taloudenhoitajaksi valittiin Helena Honka-Hallila. Vuoden 2013 toiminnantarkastajina toimivat Juha Elomäki (Tampere) ja Harri Kilpi (Helsinki).

Hallitus piti toimikaudella viisi kokousta: 6.2., 31.3., 11.6., 19.08., ja 19.11.2013. Kolme hallituksen kokouksista pidettiin Helsingissä, kaksi kokouksista oli sähköpostikokouksia. Hallituksen jäsenet osallistuivat kokouksiin seuraavasti: Hakola (4), Uusitalo (3), Bacon (4), Hupaniittu (4), Möttölä (3), Seppälä (5), Rantanen (3), Hiltunen (3).

3. Jäsenistö ja tiedottaminen

Vuonna 2014 seuran jäsenmäärä oli 72, joista 22 oli opiskelijajäseniä ja 47 varsinaisia jäseniä sekä 3 ilmaisjäseniä. Jäsenmaksun suorittaneille lähetettiin vuoden 2014 Lähikuvan vuosikerta.

Seuran tiedottaminen tapahtui pääosin sähköpostilistan (sets@uta.fi), Facebookin (facebook.com/SETSry) ja www-sivujen kautta, https://sets.wordpress.com/. Vuosikokouskutsut lähetettiin postitse niille jäsenille, jotka eivät olleet ilmoittaneet sähköpostiosoitettaan. Seuran sähköpostilistaa ylläpiti Sami Kolamo.

4. Julkaisutoiminta

SETS on mukana Lähikuva-yhdistyksessä julkaisemassa Lähikuva-lehteä, joka on vakiintuneen aseman saavuttanut suomalainen elokuvan, television ja muun audiovisuaalisen kulttuurin tutkimukseen erikoistunut tieteellinen lehti. SETSin lisäksi Lähikuva-lehden julkaisijoihin kuuluvat Turun elokuvakerho, Turun yliopiston mediatutkimuksen oppiaine, Varsinais-Suomen elokuvakeskus ja Laurea-ammattikorkeakoulun viestinnän linja. Seuran jäsenyyteen sisältyy Lähikuva-lehti. Seura maksaa jokaisesta jäsentilauksesta 10 euroa. SETS haki vuonna 2014 taloudellista tukea Lähikuva-lehden julkaisutoimintaan Tieteellisten seurain valtuuskunnalta. Lisäksi lehti saa taloudellista tukea Valtion elokuvataidetoimikunnalta.

Vuonna 2014 Lähikuvan päätoimittajana toimi Laura Saarenmaa ja toimitussihteerinä Tytti Rantanen. Numerossa 3–4/2014 toimitussihteerinä toimi Kaisu Hynnä. Toimituskuntaan kuuluivat Jenni Hokka, Ilona Hongisto, Maiju Kannisto, Katariina Kyrölä, Martti Lahti, Kimmo Laine, Anneli Lehtisalo, Rami Mähkä, Mari Pajala, Antti Pönni, Tommi Römpötti, Jaakko Seppälä ja Tanja Sihvonen. Lähikuvasta ilmestyi toimikaudella kolme numeroa, jotka olivat teemanumeroita. Numeron 1/2014 teemana oli mediamaisema, numeron 2/2014 teemana oli Femme Fatale ja tuplanumeron 3–4/2014 teemana oli elokuvan paikat.

Seuran kirjajulkaisujen levityskanavina olivat toimikauden aikana Tiedekirjan ja Akateemisen kirjakaupan ohella Helsingin Suomalainen kirjakauppa, Turun Kirjakahvila, Kirjavälitys Oy, verkkokirjakauppa Granum ja seuran omat www-sivut.

5. Seminaarit

Vuonna 2014 SETS järjesti jäsenseminaarin Helsingissä tieteiden talolla 25.11.2014. Tilaisuus tarjosi seuran jäsenille mahdollisuuden esitellä tutkimustaan, verkostoitua ja nähdä alan uutta kiinnostavaa tutkimusta. Tilaisuuteen osallistui 25 SETSin jäsentä.

6. Jäsenyydet ja edustukset

Seura on Tieteellisten seurain valtuuskunnan, Suomen tiedekustantajien liiton ja Lähikuva-yhdistyksen jäsen. SETS on jatkanut myös yhteistyötään Kansallisen audiovisuaalisen instituutin, Aalto-yliopiston, Turun yliopiston mediatutkimuksen, Tampereen yliopiston tiedotusopin ja Helsingin yliopiston elokuva- ja tv-tutkimuksen oppiaineiden kanssa.

7. Talous

Seuran taloudellinen tilanne on vakiintuneella tasolla ja mahdollistaa seuran perustoiminnan sekä pienimuotoisen oma-aloitteisen toiminnan. Seuran muu toiminta on kuitenkin riippuvainen ulkopuolisista avustuksista. Seura sai toimikaudellaan avustusta Tieteellisten seurain valtuuskunnalta Lähikuva-lehden julkaisemiseen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: